Kazan z Dašického zátiší

Výlet s CHP - Podél Jizery

23.12.2013 17:49

Po pracovně náročném listopadu a prosinci jsem se na tenhle výlet opravdu těšila. Pepa ho skvěle načasoval na klidnou předvánoční sobotu a vedle pohodlné trasy "objednal" i naprosto perfektní počasí, na sraz u Říčních lázní Jizerka tedy dorazilo spousta známých i nových choďáčkářů a spřátelených psíků.

My jsme dorazili s psiskem zeštíhleným o tři kbelíky vylínalé srsti, kterou jsem z něj vyčesala den předtím, přesto mezi choďáčky vypadá stále jako nejmohutnější meďan. S jeho 30-ti kilogramy není divu :o 

Dopolední sraz ... šťastný "Myšák" má z výletu doslova vánoce :)

Chvilku po desáté vyrážíme od mostu v Novém Vestci po modré značce podél břehu Jizery. Dobře to tu známe ze dvou ročníků Dogtrekkingových hrátek jarním Polabím a konečně si zdejší okolí můžeme užít v klidu bez závodního spěchu. Psiska sviští neuvěřitelnou rychlostí okolo nás - byla by to dobrá terapie nebo naopak šok pro někoho, kdo se bojí psů a navíc černých :)

Je to zvláštní, zatímco u nás na horách byly ráno dva stupně nad nulou, tady jsou dva stupně pod nulou a všechno je krásně pokryté jinovatkou. Cesty jsou alespoň zmrzlé a psiska suchá. Poměrně brzy přicházíme k mostu kousek od žel. přejezdu v Otradovicích. Psiska bereme k vodě raději jen na vodítkách, protože je tu silný proud, vodní víry a tabulka na mostě upomínající na utonutí právě v tomto místě je dostatečně výmluvná.

            

Po svačinové pauze a společné fotce se většina lidí odpojuje a po druhém břehu se vrací zpět. Nespletli si to? :) Pro nás by to nebyla žádná procházka, takže v malé skupince pokračujeme krásným, bílé ojíněným okolím Jizery až do Sojovic.

     

Projdeme Sojovicemi a už jsme zase na polní cestě za vesnicí, kde mohou být psiska na volno. Další svačinovou pauzu dáme v pískovně, kterou máme po cestě. Sluníčko tu hřeje tak, že se těžko věří, že za pár dní budou vánoce.

Kousek za pískovnou se napojíme na modrou značku a doťapkáme po ní zpět do Káraného. Nóóó, musím říct, že odšlapaných téměř 12 kilometrů už je v nohách znát. Tedy v našich, v těch psích si nejsem jistá :) Na parkovišti se rozloučíme vánočním a novoročním přáním a příští rok se těšíme na další společné kilometry s Vámi všemi!

Ohlédnutí za starým rokem ...

           

 

Pár fotek  a spousta pěkných tady a tady :)

 

 

      

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode